SBS za 59zł

Coś dla Spotterów ze skanerkiem oraz radarem SBS.
Awatar użytkownika
vader
Administrator
Posty: 2443
Rejestracja: 13 stycznia 2008, 11:33
Obserwuję: niebo :)
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Leciałem dziś BRS-RZE i oczywiście musiałem sprawdzić, jak to jest obserwować swój lot :twisted: Chyba jeszcze nikt nie odpali swój radar w samolocie? 8-)

Obrazek

Zrzut z Plane Plotter, zasięg łapało daleko na Litwie :mrgreen:
N 10" 'Simon II' + SCT 5", EOS 70D, 12x50, 8.5x32, 2x53
Intek AR-109, PlanePlotter: mo i vo
Obrazek
Awatar użytkownika
geo
Donator
Posty: 401
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:24
Lokalizacja: Mermet/Tczew
Kontakt:

Michałek czyli Michał co założył fr24 kiedyś odpalił sbs1 i to w pierwszym locie A380 Singapore Airlines ;-)
konan 400D & 60D & rubinar 1000mm & synta 8"
http://geo.tcz.pl/projekt_2019/
Awatar użytkownika
vader
Administrator
Posty: 2443
Rejestracja: 13 stycznia 2008, 11:33
Obserwuję: niebo :)
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Dzięki za info. I tak fajna sprawa obserwować swój lot na ekranie komputera. No i na przelotówki łatwiej polować :-)
N 10" 'Simon II' + SCT 5", EOS 70D, 12x50, 8.5x32, 2x53
Intek AR-109, PlanePlotter: mo i vo
Obrazek
Awatar użytkownika
geo
Donator
Posty: 401
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:24
Lokalizacja: Mermet/Tczew
Kontakt:

Mnie korciło kiedyś do czesi władować :D. Ale FL350 to już konkret :-). Dziwię się że tak ładnie Tobie działa bo pamiętam, że Michał grymasił na zasięg.
konan 400D & 60D & rubinar 1000mm & synta 8"
http://geo.tcz.pl/projekt_2019/
Awatar użytkownika
Blank
Administrator
Posty: 517
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:18
Lokalizacja: Choszczno
Kontakt:

No i ja w PP świece juz na zielono :)
Północno - zachodni kawałek kraju JS :-)
Pentax K10D+ MTO 11 CA
Awatar użytkownika
vader
Administrator
Posty: 2443
Rejestracja: 13 stycznia 2008, 11:33
Obserwuję: niebo :)
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

PlanePlotter jak wiecie nie działa już 3 dzień. Informacyjnie od pomocy technicznej PP:
Everything is under control....Bev is working hard to sort things
out....however constant requests for re-authorization etc are not helping.
and are not being actioned.

Once the server is stable and recovery has taken place , further
instructions will be issued.

Many thanks


John

PlanePlotter Support
PlanePlotter from COAA
Czyli generalnie wszystko jest pod kontrolą. Podjęte są kroki aby to naprawić. Jednakże ciągłe zapytania o ponowną autoryzację etc nie pomagają (a jest ich multum!). Jeśli serwer będzie działał poprawnie, to wydane zostaną instrukcje co należy zrobić.

Obecną sytuacje najlepiej oddaje to:
N 10" 'Simon II' + SCT 5", EOS 70D, 12x50, 8.5x32, 2x53
Intek AR-109, PlanePlotter: mo i vo
Obrazek
Awatar użytkownika
vader
Administrator
Posty: 2443
Rejestracja: 13 stycznia 2008, 11:33
Obserwuję: niebo :)
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Na to wychodzi, że PP zaczyna działać normalnie. Więc zachęcam do ponownego wysyłania danych :-)
N 10" 'Simon II' + SCT 5", EOS 70D, 12x50, 8.5x32, 2x53
Intek AR-109, PlanePlotter: mo i vo
Obrazek
Awatar użytkownika
Blank
Administrator
Posty: 517
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:18
Lokalizacja: Choszczno
Kontakt:

Kurcze, a ja dane wysyła/odbieram a na mapce mnie nie ma.
Nie moge tez przeprowadzić żadnego testu.. :(
Pentax K10D+ MTO 11 CA
Awatar użytkownika
geo
Donator
Posty: 401
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:24
Lokalizacja: Mermet/Tczew
Kontakt:

Ja tam poczekam aż kurz opadnie :-). Wtedy swój odpalę. Także jak uczą przewozy regionalne, cierpliwości :lol:
konan 400D & 60D & rubinar 1000mm & synta 8"
http://geo.tcz.pl/projekt_2019/
Awatar użytkownika
vader
Administrator
Posty: 2443
Rejestracja: 13 stycznia 2008, 11:33
Obserwuję: niebo :)
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Próbujcie i zerkajcie czy śmiga. No i ważne przeprowadzić test co jakiś czas, czy wszystko ok ustawione.

Dla przykładu raz przez 3 tyg byłem na mapce zielony, ale danych do MLAT nie słałem (antywirus zablokował port sam z siebie).
N 10" 'Simon II' + SCT 5", EOS 70D, 12x50, 8.5x32, 2x53
Intek AR-109, PlanePlotter: mo i vo
Obrazek
Awatar użytkownika
Blank
Administrator
Posty: 517
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:18
Lokalizacja: Choszczno
Kontakt:

Ja "grzebie" caly czas.. W statystykach Flightaware jestem live pod symbolem UL
https://flightaware.com/adsb/stats/user/spottercho
W planplotter jest jednak padaka mimo, że dobrze wysyła dane do Flightaware, dobrze pokazuje samoloty. Nie moge przeprowadzić żadnego testu, a co najlepsze przy teście GS/MU dostaje info
" Make sure that PlanePlotter is running, processing and sharing before you perform this test!" i "There is no actively sharing PlanePlotter installation on IP 78.88.129.10"
Ip sprawdzałem, jest wciąż takie samo więc naprawdę nie mam pojęcia o co kaman..
Pentax K10D+ MTO 11 CA
Awatar użytkownika
geo
Donator
Posty: 401
Rejestracja: 06 lutego 2007, 04:24
Lokalizacja: Mermet/Tczew
Kontakt:

Czy ktoś używał tego tunera jako skanera?
Jak tak to jakie wrażenia?
konan 400D & 60D & rubinar 1000mm & synta 8"
http://geo.tcz.pl/projekt_2019/
ODPOWIEDZ