http://www.airliners.net/photo/1066015/L/
http://www.airliners.net/photo/1066817/L/

Tak, a z innych ciekawostek warto też dodać, że ta maszyna latała początkowo w Air New Zealand (!), potem jako Malaysia, a następnie w barwach Virgin Atlantic. Potem Virgin ją zezłomował na cmentarzysku samolotów na pustyni Mojave. Tam w 2005 roku upatrzyli ją jednak obrotni rosyjscy przedsiębiorcy i... tak trafiła na zdjęcie Grzegorza.Grim Jester pisze:VP-BQH - silnik nr 2 ma inne malowanie niż pozostałe trzy

I znów obserwacje niezbyt udane . Samolotów jak na lekarstwo
  I znów obserwacje niezbyt udane . Samolotów jak na lekarstwo  choć pogoda doskonała -może jutro będzie lepiej
 choć pogoda doskonała -może jutro będzie lepiej  . Te poranne obserwacje są jednak niepowtarzalne i zaraźliwe .Pomimo że wstaje z oczami jak denka od butelek to zawsze z przyjemnością biorę sprzęt do ręki i wychodzę na zewnątrz .
 . Te poranne obserwacje są jednak niepowtarzalne i zaraźliwe .Pomimo że wstaje z oczami jak denka od butelek to zawsze z przyjemnością biorę sprzęt do ręki i wychodzę na zewnątrz .

U nas w górach takie rekordy nie są możliwe.Darek Rz pisze:Dziś kolejny raz pobiłem swój rekord jeśli chodzi o najdalej zaobserwowany samolot . Od momentu kiedy go zobaczyłem przez lornetkę do chwili kiedy miałem go nad głową minęło 19 minut !!!!!!

. Dzięki temu w ciągu dnia mam "kryzys" około 16 stej
 . Dzięki temu w ciągu dnia mam "kryzys" około 16 stej  . Jednak ja uwielbiam te poranne obserwacje między innymi ze względu na ten poranny klimat i możliwość zrobienia niezłych fotek. Szkoda że nie mogę od dłuższego czasu namowić do porannych obserwacji Eltoro (ty śpiochu)bo mógł by zrobić doskonałe fotki bijące na głowę te które robi w ciągu dnia -choć te są doskonałe to myśle że poranne mogą być jeszcze lepsze . Widzę to w trakcie obserwacji -samoloty są świetnie oświetlone i ostre jak brzytwa a atmosfera stabilna bez pływajacego gorącego powietrza.
 . Jednak ja uwielbiam te poranne obserwacje między innymi ze względu na ten poranny klimat i możliwość zrobienia niezłych fotek. Szkoda że nie mogę od dłuższego czasu namowić do porannych obserwacji Eltoro (ty śpiochu)bo mógł by zrobić doskonałe fotki bijące na głowę te które robi w ciągu dnia -choć te są doskonałe to myśle że poranne mogą być jeszcze lepsze . Widzę to w trakcie obserwacji -samoloty są świetnie oświetlone i ostre jak brzytwa a atmosfera stabilna bez pływajacego gorącego powietrza.