Pomozcie czlowiekowi ze wsi a konkretnie ze wsi Czarna Średnia ( powiat siemiatycki ) 
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_%C5%9Arednia
ktory zachodzi w glowe co mu nad glowa lata. Prawdopodobnie jest to korytarz oznakowany jako UT 711. Z gory dzieki.

Prosze o pomoc
Mieszkasz w pod UM977, UN869 w okolicy punktu ETUBO(Ossolin) na przecięciu tych dróg. Masz również nad sobą skrót LDZ-RUDKA  Co do UT711, zapewne widzisz te maszyny, ale z pewnej odległości, no chyba, że mają tendencje do przesuwania się na południe
 Co do UT711, zapewne widzisz te maszyny, ale z pewnej odległości, no chyba, że mają tendencje do przesuwania się na południe 
UM977- Czartery z Turcji i Helsinek, An-12 Aerovis, itp.
LDZ-RUDK - 2xCathay 747 więcej nie znam bo to nie moje rejony, mam nadzieje, że znający coś dopiszą
 więcej nie znam bo to nie moje rejony, mam nadzieje, że znający coś dopiszą 
Pozostało mi tylko zaprosić do dyskusji i obserwacji...

Co do UT711, zapewne widzisz te maszyny, ale z pewnej odległości, no chyba, że mają tendencje do przesuwania się na południe
UM977- Czartery z Turcji i Helsinek, An-12 Aerovis, itp.
LDZ-RUDK - 2xCathay 747
Pozostało mi tylko zaprosić do dyskusji i obserwacji...

Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007, 00:36 przez G@wron, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam, Łukasz.

Witaj,
na podstawie informacji z wikipedii (link który podałeś) można odczytać, że twoja miejscowość ma współrzędne: 52.36'N i 22.49' E. Po nałożeniu tego na mapę ENR 6.2-3 można dostrzec, że mieszkasz w pobliżu punktu o nazwie ETUBO.
Na pewno zatem widzisz wszystkie samoloty na skrócie LDZ-RUDKA, na północ od ciebie powinieneś widzieć UT711, na południu masz UP851 po którym między 4 a 6 rano latają Qantasy, a na wschodzie masz UM977.
Aby rozpoznać te drogi lotnicze proponuję: rano popatrzeć na północ, po UT711 na zachód podąża wtedy cała plejada maszyn. Około 15:30 poszukać nad sobą B747 Cathay Pacific, który zawsze lata po LDZ-RUDKA, no a UM977 poznasz po tym, że samoloty lecą z północy na południe i odwrotnie.
P.S. Jeszcze na zachód od ciebie jest UM857 (powiedzmy, że też z północy na południe).
Co do maszyn które latają ci nad głową, proponuję poczytać po prostu forum, szukając wpisów m.in z Warszawy (UT711 i LDZ-RUDKA) i Lublina (UM977).

na podstawie informacji z wikipedii (link który podałeś) można odczytać, że twoja miejscowość ma współrzędne: 52.36'N i 22.49' E. Po nałożeniu tego na mapę ENR 6.2-3 można dostrzec, że mieszkasz w pobliżu punktu o nazwie ETUBO.
Na pewno zatem widzisz wszystkie samoloty na skrócie LDZ-RUDKA, na północ od ciebie powinieneś widzieć UT711, na południu masz UP851 po którym między 4 a 6 rano latają Qantasy, a na wschodzie masz UM977.
Aby rozpoznać te drogi lotnicze proponuję: rano popatrzeć na północ, po UT711 na zachód podąża wtedy cała plejada maszyn. Około 15:30 poszukać nad sobą B747 Cathay Pacific, który zawsze lata po LDZ-RUDKA, no a UM977 poznasz po tym, że samoloty lecą z północy na południe i odwrotnie.
P.S. Jeszcze na zachód od ciebie jest UM857 (powiedzmy, że też z północy na południe).
Co do maszyn które latają ci nad głową, proponuję poczytać po prostu forum, szukając wpisów m.in z Warszawy (UT711 i LDZ-RUDKA) i Lublina (UM977).
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl

www.grztus.pl
Ooo, widzę G@wron, że gdy mnie zagadywałeś na gg, napisałeś już co i jak  

Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl

www.grztus.pl
- 
				hansgrubber
Serdeczne dzieki,
nie jestem tak biegly w "czytaniu map" a dla ludzi a zwlaszcza dla autora wiejskiego forum na portalu GW ( przy okazji zapraszam za chwile umieszcze tam info co lata nad glowa ) to ciekawe informacje. Na samolot latajacy ok 15.30 zwrocilem uwage juz dawno - co ciekawe samolot widac niezwykle dobrze i na moje oko byl to wlasnie 747 ale nie wiedzialem jakiego towarzystwa - nie mam lornetki a z dolu widac tylko bialy brzuch maszyny ( a skad dokad on lata? ).
Dzieki raz jeszcze i chce powiedziec ze fajne to Wasze forum. H

nie jestem tak biegly w "czytaniu map" a dla ludzi a zwlaszcza dla autora wiejskiego forum na portalu GW ( przy okazji zapraszam za chwile umieszcze tam info co lata nad glowa ) to ciekawe informacje. Na samolot latajacy ok 15.30 zwrocilem uwage juz dawno - co ciekawe samolot widac niezwykle dobrze i na moje oko byl to wlasnie 747 ale nie wiedzialem jakiego towarzystwa - nie mam lornetki a z dolu widac tylko bialy brzuch maszyny ( a skad dokad on lata? ).
Dzieki raz jeszcze i chce powiedziec ze fajne to Wasze forum. H
Cathay'e z LDZ-RUDKA latają na trasie Frankfurt-Hongkong i Paryż-Hongkong. Sama linia Cathay jest chińską linią z siedzibą w Hongkongu.
Boeing 747-400 Cathay Pacific Airways

Boeing 747-400 Cathay Pacific Airways
Pozdrawiam, Łukasz.

- 
				hansgrubber
1. O Cathay cos niecos wiem - tak zle ze mna nie jest - gorzej z czytaniem map i z wyplataniem sie z gaszcza korytarzy i tras lotniczych. 
2. Mam jeszcze jedno pytanie czy jest na forum ktos kto obserwuje trasy UM 977 i UN 869? Pozdrawiam.

2. Mam jeszcze jedno pytanie czy jest na forum ktos kto obserwuje trasy UM 977 i UN 869? Pozdrawiam.
- 
				hansgrubber
Jakos nie moge sie dobic do Ciebie - bede probowal - chce ustalic co lata na tej trasie. Pozdrawiam.